Klíma karbantartás

Miért fontos a klímaberendezés éves tisztítása/ karbantartása?

A rendszeres évenkénti tisztítás a gyártói jótállás egyik alapfeltétele. Azonban nem ez a fő ok, hanem az, hogy klímánk tökéletes minőségű levegőt biztosítson számunkra és családunk számára. A klímaberendezés élettartama megnő és üzemeltetése az évek alatt is teljesen biztonságos lesz.

A klíma által kifújt büdös, kellemetlen szagot a nem karbantartott klímáknál érezzük legtöbbször. A szagokat okozó anyagon kívül sokféle gomba, baktérium és kórokozó telepedhet meg, ami allergiát és légúti betegséget is okozhat.

Klíma szerelés, tisztítás, karbantartás egy kézből

Cégünk akár 10 év jótállást biztosít, ami megegyezik az adott klímaberendezés gyártói jótállásával. A szerelési jótálláshoz fontos, hogy megőrizze a kiállított jótállási jegyet és az évenkénti karbantartási jegyzőkönyvet. A szerelési jótállást abban az esetben tudjuk biztosítani, ha a klímaberendezés évenkénti karbantartása általunk történik meg.

A klímaberendezés rendszeres tisztítása rendkívül fontos, mivel számos előnyt kínál mind az egészség, mind a berendezés hatékonyságának és élettartamának szempontjából. Az alábbiakban felsorolok néhány fontos okot:

Egészségügyi okok: A klímaberendezésben lerakódott por, pollen, baktériumok és penészgombák belélegzése allergiás reakciókat, légúti problémákat és egyéb egészségügyi problémákat okozhat. Rendszeres tisztítással minimalizálható a levegőben lévő szennyeződések száma, ezáltal javítva a beltéri levegő minőségét.

Hatékonyság növelése: A tiszta klímaberendezés hatékonyabban működik. A szennyeződött szűrők és hőcserélők nehezebben tudják kicserélni a hőt, és emiatt a berendezésnek hosszabb ideig kell működnie ugyanazon hatás eléréséhez. Ez növelheti az energiafogyasztást és növelheti a működtetés költségét is.

Élettartam meghosszabbítása: A rendszeres karbantartás és tisztítás segíthet meghosszabbítani a klímaberendezés élettartamát. Az elhanyagolt berendezés könnyebben meghibásodhat.

Megelőzési intézkedések: A klímaberendezésben lerakódott por és piszok hosszú távon károsíthatja a rendszert, ami drága javításokhoz vezethet. A rendszeres tisztítással ezeket a problémákat elkerülhetjük, és időben felismerhetjük a potenciális hibákat.

Hatékonyság és teljesítmény megtartása: A rendszeres tisztítás megakadályozza, hogy a berendezés teljesítménye és hatékonysága csökkenjen. Ez különösen fontos a nyári hónapokban, amikor a klímaberendezést intenzíven használjuk.

Költségmegtakarítás: A hatékonyabban működő klímaberendezés kevesebb energiát fogyaszt, ami hosszú távon csökkentheti a számlák költségét. Ráadásul a rendszeres karbantartás és tisztítás megelőzheti a drága javításokat és cserealkatrészek beszerzését.

Összességében a klímaberendezés rendszeres tisztítása nemcsak az egészségünk szempontjából fontos, hanem a berendezés hatékony működése és hosszabb élettartama miatt is elengedhetetlen. Ajánlott a gyártó által javasolt időszakokban elvégezni a karbantartást vagy tisztítást, valamint figyelni a jelzéseket és jeleket, amelyek arra utalnak, hogy a berendezésnek gondozásra van szüksége.

20 000 Forint kedvezmény az ECOAC20 kuponkóddal!
FEL